آموزش تکثیر افوربیا

ساخت وبلاگ

تکثیر افوربیا اکثر کاکتوس‌ها علاوه بر تکثیر از طریق کاشت بذر به روش کاشت از طریق جوانه‌ها نیز تکثیر می‌شوند. بهترین زمان برای جدا کردن جوانه‌ها و یا قلمه گرفتن فصل بهار است که رشد گیاهان آغاز می‌شود، فصل تابستان نیز مناسب می‌باشد. درصورتی‌که کاکتوس دچار پوسیدگی ریشه باشد برای نجات اورژانسی گیاه در هر فصلی حتی پاییز و زمستان نیز می‌توان از کاکتوس قلمه گرفت. مراحل جداسازی و کاشت جوانه‌ها همراه با تصویر را در ادامه توضیح می‌دهیم. لازم به ذکر است که تصاویر کاکتوس‌های موجود در مقاله‌های آموزشی، در بخش تحقیقاتی تک کاکتوس تدوین و گردآوری گردیده است.

افوربیا آناناسی با نام علمی افوربیا جاپونکا Euphorbia x japonica  زمانی که به سن بلوغ می‌رسد جوانه‌هایی که به‌اصطلاح به آنها بچه یا پاجوش گفته می‌شود بر روی آن رشد می‌کنند. تکثیر افوربیا آناناسی را نیز غیر از تکثیر از طریق کاشت بذر میتواند زمانی که جوانه‌ها به حدی رسیدند که قابل جدا کردن بودند همانند تصویر، می‌توان جدا کرد و کاشت.

تکثیر افوربیا

برای کاشت جوانه ها اول باید یکی دو روز قبل از جدا کردن جوانه ها، کاکتوس مادری را آبیاری کرد این کار به این دلیل انجام میشه تا جوانه ها آب از دست ندن و تا زمانی که ریشه میدن بتونن بی آبی رو تحمل کنند. جوانه های افوربیا آناناسی را برای جدا کردن از کاکتوس مادری به آرامی در یک جهت چرخانده تا جوانه از گیاه مادری جدا شود.

هنگام کنده شدن جوانه ها  ماده ای به نام لاتکس که شیره ای سفید رنگ است، از گیاه مادری جدا میشود که باید مراقب بود تا با دست تماس پیدا نکند چون این شیره همانند شیره ی سایر افوربیاها سمی می باشد و بهتر است عمل جداسازی جوانه ها با دستکش انجام شود تا دست هیچ گونه تماسی با شیره کاکتوس نداشت باشد، در صورت تماس با پوست سریعا با آب شسته شود تا هر گونه ایجاد حساسیت از بین برود. پس از جدا کردن جوانه ها، آنها را در محیطی سایه و خنک به مدت یک الی سه روز (بسته به اندازه جوانه و شرایط نگهداری این مدت زمان متفاوت می باشد) قرار میدهیم تا محل جدا شده کاملا خشک شود و به اصطلاح پینه ببندد دلیل این نگهداری قبل از کاشت و پینه بستن محل برش، این است که چون جوانه که از گیاه مادری جدا شده یک لایه از سطح آن نیز جدا میشود و مستعد قارچ گرفتگی و یا جذب میکروب از خاک است و برای جلوگیری از جذب میکروب ها و آلودگی ها از طریق خاک و پیشگری از پوسیدگی و از بین رفتن جوانه باید قبل از کاشت حتما قسمت بند شده به کاکتوس مادری خشک شود و پینه ببندد. مثال قابل درکی که میتوان بیان کرد این است که، زمانی که جایی از بدن زخمی می شود تا زمانی سطح زخم مرطوب است هر گونه گرد و خاک و آلودگی جذب آن می شود و منجر به عفونت زخم میشود ولی وقت سطح زخم خشک میشود دیگر آلودگی جذب آن نمیشود.

تکثیر افوربیا

پس از طی شدن این مدت زمان نوبت به کاشت جوانه ها می رسد، برای کاشت جوانه های افوربیا از ترکیب خاک: پیت ماس و ماسه  به نسبت برابر استفاده میکنیم.

تکثیر افوربیا

جوانه ها را پس از کاشت در محیطی با دمای ۲۵ درجه سانتی گراد و بدور از تابش نور مستقیم آفتاب قرار میدهیم تا ریشه دار شوند.

تکثیر افوربیا

در تکثیر افوربیا از طریق کاشت جوانه، ریشه دار شدن  نسبت به سایر گیاهان و کاکتوس ها مدت زمان بیشتری طول میکشد. در دو هفته اول پس از کاشت، نیازی به آبیاری نیست و پس از آن با در نظر گرفتن شرایط نگهداری منطقه، تا ریشه زنی کامل جوانه ها آبیاری باید بسیار کم صورت بگیرد.

کاکتوس بازی...
ما را در سایت کاکتوس بازی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : fcactusbazi9 بازدید : 264 تاريخ : دوشنبه 2 بهمن 1396 ساعت: 20:04